zondag 29 maart 2015

121 Luchtig

Hollandse wolken

Luchtig

Wat een luchten deze week, echte Hollandse wolken tegen een prachtig blauwe lucht. In het weekend was het wel even anders, dikke tranen tegen de ramen en door het grauwe grijs verscheen geen enkel zonnestraaltje. Het is lente, maar dan moet je het wel gaan zoeken.

We werden opgeschrikt door weer een onwerkelijke vliegramp, dit keer een actie van één persoon. Het is bijna niet te bevatten wat zich in dat vliegtuig, vlak voor de Crash heeft afgespeeld. Ik dacht gelijk aan de ouders van de piloot die nu niet alleen een zoon verloren, maar ook een zoon hadden verloren die de dood van velen anderen had veroorzaakt. Hoe verwerk je dat, ik denk nooit.

De bomen lopen uit en als het weer het even toelaat ga ik naar buiten. De vogels fluiten alweer vroeg een hele riedel en er is overal beweging. Het kriebelt en krioelt in struiken en gewassen. Als het weer dan ook even zijn best zou doen, dan zou alles perfect zijn. Tenminste als je geluk hebt.

Geluk, dat moet je hebben in het leven en geluk zit niet het hebben van veel geld, hoewel dat natuurlijk wel gemakkelijk is. Nee, geluk is vooral het hebben van een goede gezondheid en het normaal kunnen functioneren en daar wordt ik mij steeds meer bewust van.

Luchtige lente

Ik zag deze week de film “Stil Alice”, Julianne Moore speelt een prachtige, realistische rol van een nog jonge, intelligente vrouw waarbij Alzheimer wordt geconstateerd. Vreselijk om te beseffen dat je jezelf volledig gaat verliezen en dat je nog redelijk bij zinnen een zelfdoding voorbereidt. Het vechten tegen je ziekte en de gevolgen ervan dat moet heftig zijn.

Met alle bezuinigingen in de zorg vallen er steeds meer steken en de gaten die daardoor ontstaan hebben desastreuze gevolgen en de gaten worden almaar groter. In de psychische zorg worden mensen aan hun lot over gelaten en in de ouderenzorg worden mensen los gelaten die dringend hulp nodig hebben en als je werkt in de zorg kom je door te hoge werkdruk ook in de problemen. Maar ziekmelden doen mensen niet uit angst om hun baan te verliezen.

Steeds meer muren worden er opgetrokken en steeds meer mensen lopen tegen muren aan.

In de film zag je een intelligente vrouw die niet verder wil leven omdat ze niet kan accepteren dat ze zichzelf steeds meer verliest. Ik vraag me af hoe dat met die piloot is gegaan, waren er signalen? Waarom respecteren we niet van mensen die niet verder willen, dat zij er op een humane manier uit kunnen stappen?

Het is bepaald niet iets om luchtig over te doen, maar ik vraag het me wel steeds vaker af hoeveel tijdbommen er rondlopen. Horen we niet steeds vaker over rampzalige acties, waar onschuldige mensen de dupe van worden. Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen eer de hoge heren, die de regels bepalen bij zinnen komen?

Moeder Natuurgaat gewoon haar weg

De regen klettert tegen de ramen, het is lente en ik denk aan een lied van Boudewijn de Groot “Verdronken Vlinder”. Ik beluister het en hoop dat alle vlinders onder ons die dreigen te verdrinken, iemand naast zich treffen die er voor ze is. Een luisterend oor, een warme schouder om op te steunen en nog meer hoop ik dat het tij zal keren.

De lucht zal vanzelf opklaren en de zon zal weer gaan schijnen, maar hoe vanzelfsprekend is dat? In een indrukwekkend filmpje dat ik deze week zag, waarin “Moeder Natuur” ons toespreekt werd mij duidelijk dat de natuur zich niet laat sturen. Moeder Natuur zegt: “Ik kan zonder mensen, maar mensen kunnen niet zonder mij” en dat geeft te denken.

Bedenk ook dat mensen niet zonder mensen kunnen. Dus reik een helpende hand waar dat nodig is en sta hulp toe als je die nodig hebt.

Gelukkig zingt de merel in mijn straat weer het hoogste lied, hij is vast gestuurd door Moeder Natuur om ons te laten weten dat de lente er echt aankomt. Weer of geen weer!

Doordenker:

We zijn allemaal amateurs, want het leven is te kort om professioneel te worden. (Charlie Chaplin)

Het kriebelt en krioelt

In het Spotlight:

Op 2e paasdag 6 april wordt de eerste Swanmarket van 2015 weer in het Museumpark in Rotterdam georganiseerd. Op de leukste Lifestyle markt van Rotterdam vindt je handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst, interieur items en food.

Op 12 april gaat de 35e NN Marathon Rotterdam weer van start en daar moet je zeker een keer in je leven bij geweest zijn, als deelnemer of als aanmoedigend publiek. Geen andere Marathon in Nederland kan de sfeer in Rotterdam evenaren. Kijk op de site voor de route en plan van te voren waar je wil gaan kijken.

Rotterdamse uitjes (ook andere plaatsen)
Ik vond bij het surfen een leuke site waar iedereen veel plezier van kan hebben, waarop ook tabbladen staan met uitjes in andere steden. Zoek je een leuke trip voor jou en je familie, vrienden of collega’s kijk dan zeker eens bij de Rotterdamse Uitjes of uitjes in een van de andere steden.

Op 25 april a.s. is er een Minimarkt met Brocante in Oirschot waar ook Happy Earl Grey aanwezig zal zijn met eigen werk. Wij hopen op mooi weer en natuurlijk op liefhebbers van Brocante en op fans.

Lichtpuntjes in de natuur

Fijne week.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

2 opmerkingen:

  1. wat een heerlijk blog weer om te lezen, en te kijken naar je prachtige foto's .wat leuk dat je de markt heb genoemd !! <3 we gaan er een mooie dag van maken !
    fijne week lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wunderschöne Frühlingsfotos!!!
    Grüße von Stine

    BeantwoordenVerwijderen